Κλινική Υπνοθεραπεία / Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία

Κλινική Υπνοθεραπεία ( Βιοθυμικό μοντέλο)

Η Κλινική ύπνωση είναι σήμερα μια διαδεδομένη και δημοφιλής προσέγγιση όχι μόνο στον τομέα της ψυχολογίας αλλά και της ιατρικής. Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος έχει εντάξει την κλινική ύπνωση στις αποδεκτές ιατρικές μεθόδους από το 1955. Το 1958 ο Αμερικάνικος Ιατρικός Σύλλογος όχι μόνο ενέκρινε την ίδια μέθοδο, αλλά προχώρησε και στην έρευνα και την εξέλιξη της. Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Ψυχολόγων (APA) η κλινική ύπνωση ορίζεται ως εξής :

<< Μια διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας ένας επαγγελματίας υγείας παροτρύνει έναν πελάτη ή ασθενή να βιώσει αλλαγές στην αίσθηση, αντίληψη, σκέψη ή συμπεριφορά του. >>

Είναι λοιπόν η επιλεκτική συγκέντρωση της προσοχής του ενδιαφερόμενου, η μετατόπιση της προσοχής από τις εξωτερικές καταστάσεις και ερεθίσματα στον εσωτερικό κόσμο, τόσο στο νου όσο και στις αισθήσεις του.

Με αυτόν τον τρόπο έχει πρόσβαση στο ασυνείδητο νου του όπου βρίσκεται όλη η γνώση, οι εμπειρίες και τα ψυχικά αποθέματα του. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να απελευθερώσει δυσκολίες που επηρεάζουν την καθημερινότητα του.

Δεν είναι ύπνος, αντίθετα παρατηρεί μια όξυνση των αισθήσεων.

Διάβασε εδώ περισσότερα για τους μύθους σχετικά με την ύπνωση.

Η υπνωτική κατάσταση στο μοντέλο της Βιοθυμικής είναι ένα εργαλείο για να λειτουργήσει η Βιοθυμική προσέγγιση. Πρόκειται για μια βραχεία μέθοδο με ευέλικτη δομή που δρα σε συναισθηματικό, θυμικό και τις γνωστικό – συμπεριφορικές λειτουργίες του ανθρώπου. Είναι η σύγχρονη εξέλιξη των θεραπειών του Υποσυνείδητου. Στηρίζεται μεταξύ άλλων στα ευρήματα ερευνών της Νευροβιολογίας του συναισθήματος, της Επιγενετικής, της Κβαντικής Ψυχολογίας και στη Θεωρία των Καταστάσεων του Εγώ.

Μέσω στοχευμένων ερωτήσεων επιτυγχάνεται η εστίαση στους εσωτερικούς μηχανισμούς που δημιουργούν και διατηρούν τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις, συνήθειες ή συναισθήματα. Στόχος είναι η βιωματική αναπλαισίωση των συγκινησιακών πληροφοριών, δηλαδή η επανακωδικοποίηση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις στο 6973798120 ή με ένα μήνυμα στο  psy.somaraki@gmail.com.

Οι άνθρωποι δεν επιλέγουν την θεραπεία για ν’ αλλάξουν το παρελθόν τους, αλλά το μέλλον τους. Milton Erickson

 

Οι πληροφορίες που παρέχονται στην σελίδα έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχουν σκοπό να παρέμβουν στην οποιαδήποτε ιατρική ή φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως έχει συστήσει στον θεραπευόμενο ο γιατρός του. Θεωρώ τη δράση τους συμπληρωματικά με ολιστική ματιά στον άνθρωπο και σε συνεργασία με τον ενδιαφερόμενο ο σκοπός είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας στην ποιότητα ζωής του. Για κάθε ενόχληση ή σύμπτωμα συμβουλευτείτε τον γιατρό ή θεραπευτή της εμπιστοσύνης σας.

Διαβάστε Επίσης

error: