Life Coaching

Βάζω στόχους. Τους κατακτώ. Απολαμβάνω μια ζωή όπως την επιθυμώ.

Τι είναι το Coaching :

Το Coaching είναι μια συζήτηση ή μια σειρά συζητήσεων όπου αβίαστα προάγεται η διάθεση και ο κατάλληλος τρόπος για την επιθυμητή ανάπτυξη. Η κύρια εστίαση επικεντρώνεται στους στόχους και στους τρόπους που πιθανόν μπορούν να αξιοποιηθούν ή να παρακαμφθούν τα εσωτερικά ή εξωτερικά εμπόδια. Οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν το coaching είναι

Έμπνευση & Υποστήριξη & Εμψύχωση

Πως λειτουργεί το Coaching ;

Με το Coaching τα προβλήματα μετατρέπονται σε προκλήσεις. Οι προκλήσεις ή αλλιώς εμπόδια γίνονται ευκαιρίες και οι ευκαιρίες δώρο.

3 έννοιες επικρατούν σε αυτό το υποστηρικτικό κλίμα συνεργασίας :

Η καθοδήγηση : όπου προτείνονται εργαλεία και η κατάλληλη υποστήριξη ώστε να διευρύνεις την οπτική σου ώστε να δεις την ικανότητα σου να φτάσεις στον επιθυμητό στόχο / αποτέλεσμα.

Η ενδυνάμωση : μέσα από την συνειδητοποίηση της αξίας σου και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης σου θα παρατηρήσεις και ιδέες και  τις πεποιθήσεις που έχεις για τον εαυτό σου και επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή σου. Καλείσαι ευγενικά να τις εξετάσεις, να τις αναθεωρήσεις και να τις αντικαταστήσεις στο βαθμό που επιθυμείς.

Η βελτίωση : βελτίωση θεωρείται τόσο ο καθορισμός και η αλλαγή κατεύθυνσης αλλά και κάθε βήμα προς την επιθυμητή κατεύθυνση όσο μικρό και αν είναι, με σεβασμό στον δικό σου ρυθμό.

Ένας ικανός Coach μπορεί να φωτίσει τις ανεκμετάλλευτες ικανότητες ή χαρακτηριστικά σου και να αναδείξει ίσως υποτιμημένες πτυχές μιας λύσης.

Η επιτυχία μιας Coaching συνεργασίας εξαρτάται κυρίως από τον βαθμό που επιθυμεί κανείς να αλλάξει.

Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν.

Πως θα ξέρω αν το Coaching θα με βοηθήσει ;

Αν εκεί που βρίσκεσαι τώρα και το που θέλεις να φτάσεις έχουν απόσταση μεταξύ τους.

Αν θέλεις να βάλεις στόχους που σε κινητοποιούν και να τους πραγματοποιήσεις.

Αν έχεις βάλει στόχους και δεν έχεις ιδέα πως να προχωρήσεις.

Αν θέλεις να απολαύσεις περισσότερο τη ζωή σου.

Αν θέλεις να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Αν θέλεις να δώσεις περισσότερο νόημα στη ζωή σου και να βρεις τους δικούς σου στόχους, αυτούς που σε ενθουσιάζουν και σε διεγείρουν να ζήσεις μια ζωή πληρότητας.

Αν έχεις ήδη προσπαθήσει μόνη σου να βάλεις στόχους και τώρα θέλεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στα θέλω σου.

Αν θέλεις να επιτέλους να κατακτήσεις τους στόχους σου, αντί να τους σκέφτεσαι καθώς οι μήνες και τα χρόνια περνούν.

Αν δεν θέλεις να παλεύεις μόνη σου αλλά να έχεις έναν αντικειμενικό, θετικό και ικανό υποστηρικτή των στόχων σου που να έχει τις κατάλληλες δεξιότητες και ποικιλία εργαλείων και να έχει εκπαιδευτεί γι’ αυτό το σκοπό.

Τότε το Coaching μπορεί να σε βοηθήσει.

Τι να περιμένω στις πρώτες συνεδρίες Coaching;

Αυτό που θα είναι στο επίκεντρο των πρώτων 1-2 συνεδριών είναι

-να ρίξετε μια ματιά στην γενική εικόνα της ζωής πριν αξιολογήσεις από κοινού με τον Coach σε ποιόν τομέα θέλεις να εστιάσεις.

– να συμφωνήσετε σε στόχους και στα επιμέρους βήματα για την πραγματοποίηση τους.

– να προχωρήσεις στην εφαρμογή των βημάτων που έχετε συμφωνήσει.

Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, ποτέ δεν είναι αργά να βάλεις έναν καινούριο στόχο και να κάνεις νέα όνειρα. C.S.Lewis

Για περισσότερες πληροφορίες  ή για να κλείσεις την πρώτη σου δωρεάν συνεδρία 30 λεπτών, επικοινώνησε μαζί μου στο 6973798120 ή στείλε μου ένα μήνυμα στο psy.somaraki@gmail.com.

 

Οι πληροφορίες που παρέχονται στην σελίδα έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχουν σκοπό να παρέμβουν στην οποιαδήποτε ιατρική ή φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως έχει συστήσει στον θεραπευόμενο ο γιατρός του. Θεωρώ τη δράση τους συμπληρωματικά με ολιστική ματιά στον άνθρωπο και σε συνεργασία με τον ενδιαφερόμενο ο σκοπός είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας στην ποιότητα ζωής του. Για κάθε ενόχληση ή σύμπτωμα συμβουλευτείτε τον γιατρό ή θεραπευτή της εμπιστοσύνης σας.

Διαβάστε Επίσης

error: